Piknik nad Odrą 2021

Festiwal Podróży i Czasu Wolnego

Otwieramy sezon letni nad Odrą! Baw się razem z nami w weekend 19-20 czerwca na Łasztowni w Szczecinie!

Dołącz do wydarzenia na Facebooku

Dziękujemy, że byliście z nami! Do zobaczenia w przyszłym roku!

000 dni 00 godzin 00 minut 00 sekund

Festiwal Podróży i Czasu Wolnego

Podczas tegorocznego Pikniku odbędzie się 30. edycja Targów Turystycznych MARKET TOUR, gdzie swoją ofertę przedstawiać będą polskie miasta, regiony, obiekty noclegowe, przewoźnicy i atrakcje. Ponadto w strefie Park Czasu Wolnego zainspirujemy Was pomysłami na nowe hobby i spędzenie wolnego czasu w mieście.

Strefy rozrywkowe

W tym roku ponownie na Łasztowni zacumują mobilne restauracje w ramach Festiwalu Smaków Food Trucków. W Strefie Browarów Rzemieślniczych zaspokoicie pragnienie piwem od lokalnych browarników. Rozrywkę zapewni Wesołe Miasteczko i atrakcje dla najmłodszych!

Wyjątkowe zakupy

Piknik nad Odrą nie byłby kompletny bez Jarmarku Rozmaitości, gdzie tak chętnie zaopatrzacie swoje spiżarnie i kupujecie prezenty dla rodziny i znajomych. Ponownie towarzyszą nam Jarmarki Sztuki. Nie zabraknie też Alei Produktów Tradycyjnych, gdzie kupicie miody, wina czy sery wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Polski.

Dołącz do wydarzenia na Facebooku, aby dowiedzieć się więcej
Wielkie Gotowanie

START: sobota, 19 czerwca, 14:00

Tradycyjna regionalna zupa przygotowywana w Wielkim Garze

Co roku goście Pikniku mogą bezpłatnie spróbować tradycyjnej regionalnej potrawy. Ogień pod garem rozpalany jest już w sobotę z samego rana, a degustacja rozpoczyna o godzinie 14:00. Wielki Gar ma aż 4 000 litrów - a to oznacza tysiące porcji pysznej zupy!

Skład zupy: zakwas żytni, kości wędzone, kiełbasa zwyczajna, boczek wędzony, boczek surowy, ziemniaki, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, pieprz czarny, sól; śladowe ilości: ocet, lubczyk, seler, marchew, pietruszka

Sponsorzy Wielkiego Gotowania

Wielkie Gotowanie

START: sobota, 19 czerwca, 14:00

Tradycyjna regionalna zupa przygotowywana w Wielkim Garze

Co roku goście Pikniku mogą bezpłatnie spróbować tradycyjnej regionalnej potrawy. Ogień pod garem rozpalany jest już w sobotę z samego rana, a degustacja rozpoczyna o godzinie 14:00. Wielki Gar ma aż 4 000 litrów - a to oznacza tysiące porcji pysznej zupy!

Skład zupy: zakwas żytni, kości wędzone, kiełbasa zwyczajna, boczek wędzony, boczek surowy, ziemniaki, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, pieprz czarny, sól; śladowe ilości: ocet, lubczyk, seler, marchew, pietruszka

STUDIO NA WYSPIE

START: sobota, 19 czerwca, 12:00

Wywiady live z wystawcami prowadzone przez dziennikarzy wSzczecinie.pl

Relacje na żywo z piknikowych alejek i najciekawszych wydarzeń oraz wywiady z wystawcami prowadzone w specjalnie przygotowanym studio na Wyspie Grodzkiej - to wszystko obejrzycie na Facebooku portalu oraz na telebimie ustawionym w centrum imprezy.

Partner strefy

STUDIO NA WYSPIE

START: sobota, 19 czerwca, 12:00

Wywiady live z wystawcami prowadzone przez dziennikarzy wSzczecinie.pl

Relacje na żywo z piknikowych alejek i najciekawszych wydarzeń oraz wywiady z wystawcami prowadzone w specjalnie przygotowanym studio na Wyspie Grodzkiej - to wszystko obejrzycie na Facebooku portalu oraz na telebimie ustawionym w centrum imprezy.

Partner strefy

Organizator

Patroni honorowi

Partnerzy

Współorganizator

Patroni medialni

Organizator

Współorganizator

Patroni honorowi

Patroni medialni

Partnerzy