Hitem Pikniku nad Odrą  stało się przygotowanie wielkiego paleniska, nad którym w olbrzymim garze gotowane były regionalne przysmaki z różnych stron naszego Kraju i Świata.W tym roku ugotowana zostanie „Uckermärker Käsesuppe" czyli tradycyjna zupa serowa przygotowana przez Region Brandenburgii, naszych najbliższych niemieckich sąsiadów, od lat prezentujących swoją oferte turystyczną na Market Tour. Poczęstunek rozpoczynamy o godzinie 14:30. Serdecznie zapraszamy! Tradycyjnie pierwsze porcje wydawane będą przez władze miasta, specjalnych gości i organizatorów.

 

 

A co gotowaliśmy w latach ubiegłych?

2014 - Lubuski Bigos na winie
2013 - Żur Kapitański
2012 - Zupa Pieczarkowa po Szczecińsku
2011 - Zupa Księżnej Anny Jagiellonki
2010 - Pikantna Zupa Piknikowa
2009 - Paprykarz Szczeciński
2008 - Zupa Rybna po Szczecińsku

 

 towarzyszace 13  
   

 


 

 

Organizator
Patronat Honorowy
Współorganizacja
Patronat Medialny